Tausta

lauantai 28. helmikuuta 2015

P*skarteluhaasteessa luonnos






Ihan Onnea-kortilla tämän kertaiseen Pskarteluhaasteeseen. Pammun tekemän luonnoksen mukaan mentäisiin, toivottavasti tämä on tarpeeksi luonnoksen mukainen...

Laitoin kohotarroilla kohotusta sinne tänne, vähän puolihelmiä... 

Lomat alkaa olla lusittu. Kumma miten nopeaan viikko vierähtää.

W iiks

tiistai 24. helmikuuta 2015

Zentanglea osa 4.



Ideana oli tehdä atc täyteen yhtä ja samaa kuviota, sitten leikata kortti kuuteen kappaleeseen, yhtä suuriin osiin. Sitten kuvio järjestetään erilailla kasaan.

Joo, no mun tapauksessa tuo yhtä-suuriin-osiin ei todellakaan ole realiztinen toive, joten tälläkin kertaa mentiin tutuksi tulleella tyylillä ; non saman kokoisia paitsi ne jotka eivät ole.

Jos ois ajatellu, ois ottannu kuvaa alkuperäisestäkin. Eipä ajatellu. Tämä oli taas helppoa ja kivaa.

Tein muuten yhden toisenkin. Erilaisen. Stanssasin kuvion jonka zentangleroin. Ihan tosta noin kun tuntui siltä. 

Kiitos Finnstamperin Sarille ja Täti Punaiselle kivasta haasteesta! Kiitos myös kommentoijille, aina yhtä mukavaa kun lootasta kuuluu -bling! 

Nyt odotellaan sitä kevättä, eikös juu ?  Hiihdellään jos kyetään ja halutaan. Kuunnellaan tirppusten laulua.

W iiks

maanantai 23. helmikuuta 2015

Akryylipalikkataustaa




Paskarteluhaasteessa linkkailtiin akryylipalikkataustaiseen ohjeistukseen. 

Muutama piti kokeilla, eri papereilla ja erinäisillä vesimäärillä. Jos oli liian pihi veden kanssa, ei  värit liikkuneet tarpeeksi palikan ja paperin välissä. Jos liikaa lutrasit, tursusi väriä pitkin pöytää ja käsivartta (hassujuttumuuten). 

Jos paperi ei siedä vettä, värit imeytyivät ihan tyhmästi paperin läpi ja jätti sitten kuivuneenakin paperin sellaisen huonon näköiseksi. 

Kukkanen on embossattu kirkkaalla kohojauheella, teksti myös mutta vellumille.

Muistakees, non ne ihmiset kun on tärkeitä...

W iiks

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Zentanglea, osa3




Ensinnä piti leimata kuva ja se sitten zentangloroida. Taimitenikinä.
Tuo ballogala oikein hihkui päästä mukaan rojektiin.

Nyt tosin täytyy myöntää, että mielikuvitus ei jousta mihinkään näiden kuvioiden kanssa. Oli ihan erilaista ekojen zentanglejen kanssa. Tarttee tehdä jotain ihan muuta välillä.

Finnstamperin blogista taas lisätietoja ja kommenttien kautta katselemaan muiden osallistujien luomuksia.

Sois kuulkaas talviloma... leppoisin, lomaisin terveizin, w iiks


keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Minecraftia lapastimiin





Näihin sitä ruskeaa Seiskaveikkaa meni 67 g. Ihan perus lapastimet, 3 ja puolen puikkoloilla, 10s per puikko. 

Neitokainen kynäili äkkiseltään kuvan ruutupaperille ja esitti kainon toiveen saada kuva lapasiin. Se on Minecraftin Creeper. Mitä ikinä se sitten onkaan. 

Enhän Minä Osaa Kirjoneuloa!! Eikä se toimi noiN! Yritin päälle värkkäillä sitten kuviota, mutta yksi ruutu vierekkäin ja yksi ruutu päällekäin ei todellakaan vastaa pikkupikku neliötä. Siitä tuli ihan muodoton. 

Vanhat Kunnon Ristipistot tuli mukaan kuvioon, kun mitään muuta ei mielikuvitus kyennyt tuottamaan. Ihan okei kuulemma. Kyllä minä sanoin että kertoo jos puretaan ja mietitään... nyt vielä kelpaa...

! W iiks

lauantai 14. helmikuuta 2015

Maariat




Iiihanat sydän sukkastimet! Nämä Maariat on aika herkut... Selkeä ohje, tulivat nopsaan puikkoloilta.  Sukan kärkikavennukset tein kylläkin ihan fiiliksellä, ja erilailla kuin ohjeessa, kun tuntui siltä.

Taidampa tehdä jossain vaiheessa toisetkin. 87g. Lanka Novitan oiskohan tuo joku kirjava Opi villasukka lanka? On niin sekava kääre että hitostako siitä tietää mikä sen nimi on? Se sanoo myöz: Luistelkaa parketilla. 

Ei ole tainnut vetästä kierrosta meidän yläkerrassa. Siellä on puulattia hiukkasen hiomista vailla... 

Iloista Ystävänpäivää!

perjantai 13. helmikuuta 2015

Sininen kortti




Paperillan haasteessa haetaan sinistä korttia. Tein tagin samansuuntaisella layoutilla kuin t!impan haasteessa.

Pohja on gessottu, kohopastatettu sabluunan läpi, mistetetty, mustetettu. Lisätty huopasydän, harsoa, pitsinpalanen ja tommottiis naisenpäänkuvalämiskä, mikä-lie-nimeltään? Se ol kyllä vallan eri värinen mutta lätkäsin gessoa siihenkin. Ja hei, noita tarrasanoja. 



keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Patalappua tyrkkää





Nallea ja Seiskaveikkaa patalappuun 34 g, Patalappuja a la carte kirjasta ohje. Kyllä nämä kattilan alla menee, mutta ihan hotprooffi ei taita olla oikein kuumaa tavatessaan. 

Tarttis varmaan jossain vaiheessa laskea yksi ynnä toinen miinus kolmas tuohon laihikzeen... mutta jätetään toiseen päivään. Plussaa on tullut 450 g Seiskaveikan muodossa, vaaleanpunaisena, ruskeana ja vihreänä. Osa on jo puikkoloilla, kaikelle on Suunnitelmia....

tiistai 10. helmikuuta 2015

Zentangle -haaste 2




Finnstamperin toisen viikon Zentangle atc haaste. 

Löysin tällaisen viehkeän kuvion Stefyn blogista.  Pakko kokeilla itsekin... Vaihteeksi mustalle pohjalle. 

... inspiration from Stefy , just had to try it out, thanks! Made this atc for Finnstampers challenge...

W iiks

maanantai 9. helmikuuta 2015

Patalappuskoita




Tein vuosi tai pari sitten kasapäin patalappuja. Virkaten. Tämän kirjan melkein kaikki mallit. Lainasin kirjastosta muutamaan otteeseen, ja lopulta ostin itselle kun oikeasti näillä ohjeilla tuli valmista aikaan.

Nyt kuluttelin puuvillalankoja näihin kahteen  103g yhteensä. Koostuvat kahdesta kerroksesta ja ovat juuri näppäriä kattiloiden alle. Vähän hassuja värejä, mutta sou vaat ?

Oikeesti pitäis olla sellanen Kangaslaihiskin! Nimimerkillä, mikään renttu ei liiku eikä kone ronksuta eikä omistaja kiroile. Ideoita ois vaikka kuinka. KuKAAN Ei Toteuta.

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

February tag 2015





 12 tags of 2015 February. Liked this a lot! Two tags ready and a couple on the way. Did not have the metal arrows so made those myself. Have sort of  an arrow dies youknow... and some foliotape...

Olipa kiva tehdä näitä. Kaksi valmiina ja pari muuta työnalla. Tästä tekniikasta tykkään, kun saa helpolla aikaan vaikka mitä.

Metallinuolia tai tekstilaattojahan mulla ei tietenkään ollut. Teimpä itse jotain sinnepäin. Eli tuota mitälie folioteippiä pahville, siitä stanssilla nuoli joka sitten alkoholimusteella ja mustalla stazonilla ja valkoisella gessolla sotkien minkälie näköisiksi.

Tuo bingo teksti on tehty t!mpan kohokansiolla... Ylempään tagiin laitoin noita tarrasanoja, tulin tilanneeksi vähän lisää niitä...

Ai juu, tuolta linkistä pääsee ohjeeseen jota jopa aika lailla noudattelin, paitsi että.... niimpä niin ;)

perjantai 6. helmikuuta 2015

Zentangle-haasteeseen





Finnstamperilta löytyi kiva haaste: Piirrä Zentangle ATC. Ja vallan kaksi sain piirrusteltua.

Atc:t ovatkin jääneet vähän taka-alalle. Enempi noita taginlaisia tullut näperreltyä. Zentanglesta ja atc:sta lisää infoa tuolta Finnstamperin blogista. Mitat kortille kaksjapuoltuumaakertaakolomejapuoltuumaa... ihan oman muistin terästykseksi.

Jos ei syö Runebergin torttuja voi tehdä laskiaispullia jo tänään! Eikö? Joooo!


keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Voi Sukka




Sukkaa pukkaa kun ovat niin helppoja. Tulee kerros tai kaksi siinä sivussa jos ehtii sohvanmutkaa kuluttamaan. 

Näiden ohje löytyi Kardemumman talosta. Vadelmaiset nimeltään. Lankaa kului järkyttävät 50g. Jestas sentään. Tommottiis ohkasta lankaa. Jonka vyöte on jossain ihan muualla kuin langan ympärillä. Ei mitään muistikuvaa. Ihan blank.

Joko olen tunnustanut ostaneeni kerän Novitan Huurretta? Oli alennuksessa? Siitä voisi tulla hihatin? Jos ois kiva ohje? Ennooviälöytännä.