Tausta

lauantai 15. lokakuuta 2011

Syksy on ja kesä on pois

Syksy on ja kesä on pois, talvea ootellaan.
Syksyisen tuulen soivan nyt kuulen,
kuu loistaa taivaallaan.

Posliininmaalauksessa viimevuonna valmistunut mustikkalautanen. Mustikat maalattu siveltimellä ja töpöttelemällä maali tasaiseksi, useampaan otteeseen. Lehdet jne. vaan vedetty maalista vapaaksi semmosella kynämäisellä kumipääjutskalla (...joo unohdin mikä sen jutun nimi on, jos joku muistaa voi kertoa... ei lyijykynä, sen minäkin tiedän).

Nämä jää vapaavuodelle, kuten moni muukin asia. M i n ä jään "vapaavuodelle". Ei töistä, ei suinkaan, eikä perheestä, vaan kaikesta mikä velvoittaa, aikatauluttaa, kaikesta siitä, mikä ei ole todella oleellista ja no, oleellista.

Minä EN kotoile ( -siinä muuten sana josta en pidä ollenkaan. Tökkii ja pahasti. Niin pakolla väännetty että se ihan narahtaa lauseessa.), sillä sitä olen ( ja niin on muuten moni muukin) tehnyt jo monta vuotta ilman suurempaa hössötystä tai pakonomaista tarvetta määrittää ja korostaa olemistaan. Jurppii ihan moinen, ai huomasitte?

Joskus täytyy ottaa lunkimmin, kerätä menetettyjä voimavaroja ja miettiä. Ihan oikeasti katsoa ympärilleen ja olla rauhassa. Tehdä jotain ylimääräistä vain silloin kun tuntuu siltä. Kun oikeasti on aikaa. Eikä ressata kaikella tekemättömällä. Kotona voi myös vain olla. Ajatteleminen, se vasta rankkaa onkin...

... ja muistaa, että ne on ihmiset jotka ovat tärkeitä.

Syksy on, sen aika on nyt saapua vuorostaan.
Linnut on hiljaa, peltojen viljaa kuu katsoo taivaaltaan.

3 kommenttia:

 1. Hyvä päätös!
  Ja ihana lautanen : D
  Sä et sitten taida tulla huomenna tukka putkella Jyväskylään askartelutapaamiseen??? tai siis tänään...

  VastaaPoista
 2. Juu en, ohi meni. Viikonloput on mukamas niin lyhyitä nykyään, ettei ehdi juuri mitään... toivottavasti oli mukavaa ja porukka liikkeellä!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa syksyä sinne etelään..Ota rennosti..see u :)

  VastaaPoista