Tausta

perjantai 7. maaliskuuta 2008

Haisuva karkki-huivi


Tulee kuvaa juu, muttei värjäysoperaatiosta. Päätin etten sekoile kameran kanssa, kun on tarpeeksi jännää ihan ilmankin. Kumpikohan antaisi oikean kuvan väristä? Alempi varmaan, luulisin -ehkä? Lankana bambino, ihana kevyt ja pehmeä 100 % villalanka. Oli oikein miellyttävä alkaa neuloa tätä sen karkeahkon virolaisen villalangan jälkeen, jonka Jäsen M toi Tallinnan tuliaisina (itse en näytä pääsevän Jyväskylää kauemmas -paitsi Huomenna!)

Ensin vyyhtesin langat (keittiön tuoli avusti kiitettävästi), laitoin kattilaan vettä ja vippasin mehujauheet sekaan kun vesi alkoi kiehua. Lankaa läiskin kattilaan osissa, (olin jakanut langan erillisisksi vyyhdiksi -no en tietenkään katkaissut -pientä luottamusta nyt hei...) jotta saisin liukuvärjättyä. Ohjeistusta toimintaan kurkin Ilun Koolausoppaasta.

Seuraavana päivänä, usean ihailukierroksen jälkeen, langat olivat kuivuneet ja aloin setvimään niitä kerälle. Huh. Seuraavat sidon sen seitsemästä kohtaa ja vielä parista varmuuden vuoksi.

Nyt-tarvii-pakko-saada-heti-kohta lisää jauhetta jotta saan jatkaa testailua, oli kivaa. Haluan järeämpiä värejä, joten 100 g:n lankaa taidan laittaa kaksi pussia jauhetta...

Huominen tulee ihan huomenna!

2 kommenttia:

  1. Tuo näyttää kyllä mielenkiintoiselta puuhalta... Ja kivanväristä lankaa sait keiteltyä koko kulhollisen :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan värinen lanka!

    VastaaPoista