Tausta

tiistai 29. huhtikuuta 2008

Wappu wau


Simat jääkaapissa, rusinat nousseet 1 cm pohjasta ylös. Vähiin käy aika ennen vappua... Saa nähdä onko juomana vaan Pommac. Lapset virittelee serpentiiniä ympäri taloa. Viuhkat heiluu... Jos viuhkan palaset kastuu, ne saa lattiasta pois vain hiomapaperilla. Voiskohan tuolla vappuviuhkan jämällä värjätä käsintehtyä paperia...

Vappuna grillataan -eikös juu -satoi tai paistoi. Meillä tykätään herkkusienistä, joissa on sisällä tuorejuustoa ja ympäri kietaistu pekonin viipale. Mites teillä?

9 kommenttia:

 1. Herkkusieninyytit on hyviä :) Hyvää on myös täytetty paprika! Sisälle ihan mitä haluaa, esim. tonnikalaa, herkkusieniä, homejuustoa.. Folion sisään ja grilliin.
  Namskis, ihan tässä tulee nälkä!

  VastaaPoista
 2. Herkkusieninyytit ovat hyviä! Ja itse tykkään grillata tomaatteja, kesäkurpitsaa ja tuoretta ananasta. Pitäisköhän huomenna kaivaa grilli esille... No, naapureilla on jo, eli joudun taatusti haistelemaan (ja tupakansavua kans) joten, ehkä on parasta kaivaa omakin.

  VastaaPoista
 3. Voi harmi tuota tupakansavua - menee grillaushetket piloille sellaisessa hajussa :(

  Paprikat kuulostaa hyvältä (homejuustoa nam!) ja kesäkurpitsa...lurps...

  VastaaPoista
 4. Kyllähän tuommoinen silkkipaperiviuhka kelpaa hyvin paperin värjäykseen. Jos haluaa kunnon väriä, ei taida yksi viuhka riittää :) Mutta sävyksi ehkä.

  VastaaPoista
 5. Hyvää vappua! Voi kun saiskin tollasta kunnon kotitekoista simaa. Meillä on isäntä joka vuos kokeillu tehdä ja aina se on kaameeta, nyt kielsin edes kokeilemasta :D Mun kokkaustaidoilla on turha ees kokeilla ;)

  VastaaPoista
 6. Me taidetaan huomenna loimuttaa kalaa. Herkkarinyytit on suosikkeja täälläkin :)

  Ja olisitpa laittanut simapulloista kuvan hieman aikaisemmin, niin olisin minäkin simanteon muistanut. No, ei ole eka kerta kun meillä juodaan sitä toukokuun puolessa välissä :)

  Aurinkoista vappua!

  VastaaPoista
 7. Hauskaa vappua!
  Ja kyllä vappuna grillataan, ja täytetyt herkkusienet on mahtavia, muussa muodossa en pekonia syökkään kuin näiden sienien ympärillä;)
  Munkit on paistettu, salaatti pitäisi vielä tehdä.
  Tänä vuonna ollaan valmis simalla=(hiukan hävettää;p

  VastaaPoista
 8. Hauskaa vappua!!! Pitää tänään ottaa vähän rauhallisemmin. :D Tais eilen olla käynti jäsen N:llä hippasen liikaa.

  VastaaPoista
 9. Ensimmäinen kerta kun en ole simaan tyytyväinen, liian sokerista... hymph. No ensi vuonna sitten, tai kesällä uudestaan sillä sima on ihan hyvä kesäjuoma :)

  Munkit meillä oli ihan kaupan valikoimaa... kyllä minä joskus... hamassa tulevaisuudessa...ehkä?

  Loimulohi kuulostaa hyvältä.

  Miimu: niimpä -tiedän tunteen.

  VastaaPoista